Ny dalamodell för en miljömässigt ansvarsfull upphandling

Det finns oerhört mycket material kring miljö och det kan ibland vara svårt att urskilja vad en upphandlande myndighet ska fokusera på. Därför har vi tagit fram denna rekommendation som visar på nya möjligheter och idéer.
Ett stort träd med en människa sittandes på en gren högt upp

Det finns oerhört mycket material kring miljö och det kan ibland vara svårt att urskilja vad en upphandlande myndighet ska fokusera på. Därför har vi tagit fram denna rekommendation som visar på nya möjligheter och idéer och som upphandlande organisationer i kommunerna och deras bolag kan ha som stöd och inspiration i sitt arbete.

Det är många av er runtom i Dalarna som har bidragit till slutresultatet. Vi är väldigt glada över det stora engagemang vi mött och för alla de synpunkter och förslag vi fått in under processens gång.

Så här säger Mari Jonsson som är ordförande för Upphandlingsdialog Dalarnas styrgrupp och kommunalråd i Borlänge.

Foto Mari Jonsson

”Ännu en viktig rekommendation från UDD i Dalarna. Ett hårt och stort jobb med många olika personer och kompetenser inblandade.

Som ansvarig politiker ser jag särskilt att de 11 avslutande rekommendationerna, där några direkt riktar sig till politiker som vill vara med och göra skillnad, är bra och tydliga.  Vi kan med hjälp av detta dokument påverka hur vi klara att upphandla miljömässigt och ansvarsfullt.”

Välkommen att ladda ner och att läsa rekommendationen!