Hitta upphandlingar

En man sträcker över en kopp kaffe till en kund.

Alla upphandlingar över direktupphandlingsgränsen, ska annonseras offentligt av den upphandlande myndigheten. Här får du länkar till några av de mest användbara för dig i Dalarna.

Databaser

Några exempel på databaser där offentliga upphandlingar annonseras:

Dalarnas större myndigheters upphandlingar

Upphandlingscenter Falun Borlänge regionen

Med säte i Ludvika är en gemensam upphandlingsorganisation för kommunerna Borlänge, Falun, Avesta, Gagnef, Ludvika, Säter och Hedemora. De kommunala bolagen är också en stor inköpare av varor och tjänster.
Deras upphandlingar hittar du här:
www.e-avrop.com/e-Upphandling

Dalakommuner

Gå gärna in på dalakommunernas webbplatser och titta om det finns någon upphandling av intresse för dig. Där kan du även se vad respektive kommun har för strategi och policy med sin upphandling.

Avesta
Borlänge
Falun
Gagnef
Hedemora
Leksand
Ludvika
Malung–Sälen
Mora
Orsa
Rättvik
Smedjebacken
Säter
Vansbro
Älvdalen

Hitta med CPV-koder

CPV, Common Procurement Vocabulary, används för att klassificera föremål i en upphandling. Tanken är att den upphandlande organisationen ska använda den kod som passar bäst för föremålet som ska upphandlas. CPV-koden gör det då möjligt att söka på annonser för de varor man själv erbjuder.
Läs mer om CPV-koderna hos Upphandlingsmyndigheten

Skapa kontakt för direktupphandlingar

Det är inte säkert att alla direktupphandlingar annonseras offentligt. Myndigheten har rätt att vid direktupphandling bara tillfråga de leverantörer som de känner till. Därför är det viktigt för dig som företagare att marknadsföra dig och tala om att du finns. På myndigheternas webbplatser kan informationen ligga under olika rubriker, ofta ”Näringsliv” men enklast är att skriva ordet ”Upphandling” eller ”Upphandlingar” i hemsidans sökruta.

Marknadsför dig

Ett avtal kan gälla under flera år och den bästa tiden att marknadsföra sig är i god tid innan en ny upphandling ska göras. En myndighet vill gärna få så många anbud som möjligt och har oftast intresse av att komma i kontakt med tänkbara leverantörer.