Dalamodeller

En viktig insats inom UDD är att jobba med metodutveckling som sammanfattar slutsatser kring olika områden. Vi har till exempel tagit fram dalamodeller  inom Tidig Dialog, Direktupphandling, Miljömässigt och Socialt ansvarsfull upphandling.

Dalamodellerna grundar sig på insikter från seminarier, möten, studiebesök och rådslag. Genom att inspirera och påvisa de möjligheter som de olika metoderna erbjuder för offentliga verksamheter i Dalarna, hoppas vi kunna bidra till en innovativ utveckling av länets företag och upphandlande organisationer.

Publikationer

Du hittar även mer material i våra publikationer.

Omslag med flera personer runt en dator

En dalamodell för direktupphandling

Under de seminarier, rådslag och andra möten i Dalarnas län, som Upphandlingsdialog Dalarna har arrangerat, har det funnits en bred enighet i att ta fram

En man och kvinna bakifrån i folkdräkter

En dalamodell för tidig dialog

En dalamodell för Tidig dialog, rekommendationer och förslag från Upphandlingsdialog Dalarna. Den grundar sig på insikter från seminarier, möten, studiebesök och rådslag samt från de erfarenheter

En man som sträcker fram en kopp kaffe till en kund

En dalamodell för socialt ansvarsfull upphandling

I Dalarna finns en rad upphandlande organisationer som har kommit långt i arbetet med sociala krav.

I den här dalamodellen kan du läsa om några goda exempel samt få en snabb inblick i hur enkelt det faktiskt kan vara.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.