Dalarnas matmässa – storsatsning på offentlig mat

På initiativ av Upphandlingsdialog Dalarna och Länsstyrelsen i Dalarnas län, gör nu en rad organisationer en gemensam satsning på en stor mässa för de offentliga måltiderna i Dalarna.
Ostar på fat.

Målet är både att sätta fokus på den offentliga måltidens betydelse och utvecklingsmöjligheter, men också att öka den regionala livsmedelsproduktionen. Pandemin har satt ännu mera fokus på säkra och korta leveranser, samtidigt som Dalarna bara är självförsörjande på en enda gröda, nämligen potatis.

Den 6 oktober i Rättvik Arena

Rättvik Arena är en evenemangsarena mitt i Dalarna. Arenan, som invigdes den 13 juni 2010 är Dalarnas största träbyggnad. Den är en multiarena och avsedd för bland annat bandy, musik, kultur, konferenser, utställningar och mycket annat.

På mässan samlas utställare från den svenska livsmedelsbranschen. Det blir uppträdanden, föredrag och debatter. Kockar från de offentliga köken i Dalarna tävlar i matlagning och många andra trevligheter. Dagen avslutas med mingel och prisutdelning.

Mässan arrangeras gemensamt av Upphandlingsdialog Dalarna, Länsstyrelsen i Dalarnas län, Lantbrukarnas Riksförbund, Offentlig gastronomi i Dalarna (där bland annat alla offentliga kostchefer i Dalarna ingår), Mora kommun och Upphandlingscenter (gemensam inköpsorganisation för sju dalakommuner).

Mer information på Dalarnas matmässa i Rättvik – Upphandlingsdialogdalarna

Kontakt: sten-rune.lundin@lansstyrelsen.se

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.