En tecknad åker med loggan för Dalarnas matmässa

Dalarnas matmässa i Rättvik

Matmässan Dalarna – för matentusiaster från hela Dalarna!

Välkommen till en dag fullspäckad med aktiviteter och mötesplatser för dig som är en del av livsmedelskedjan i Dalarna. Allt från producenter, leverantörer, uppköpare, restaurang och offentliga kök.

Ett matigt program

Mässan öppnas av tf landshövding i Dalarnas län, Camilla Fagerberg Littorin. Sedan rullar det på med intressanta föredrag och debatter. Under eftermiddagen presenteras Dalarnas landskapsmåltid. Dessutom blir det tävling: Kockar från de offentliga köken i Dalarna gör upp om vem som kan laga bästa rätten för skola och äldreomsorg. Dagen avslutas med mat, mingel och prisutdelning.

Under dagen får vi ta del av utställare från den svenska livsmedelsbranschen. Det blir också uppträdanden, föredrag och debatter. Under dagen kommer kockar från de offentliga köken i Dalarna att tävla i matlagning. Självklart bjuds det även på god mat och dagen avslutas med mingel (lättsam måltid med lokala råvaror) med prisutdelning.

Vi som står bakom mässan

På initiativ av Upphandlingsdialog Dalarna och Länsstyrelsen i Dalarnas län, gör nu en rad organisationer en gemensam satsning. Mässan arrangeras gemensamt av Upphandlingsdialog Dalarna, Länsstyrelsen i Dalarnas län, Lantbrukarnas Riksförbund, Offentlig gastronomi i Dalarna (där bland annat alla offentliga kostchefer i Dalarna ingår), Mora kommun och Upphandlingscenter (gemensam inköpsorganisation för sju dalakommuner) Region Dalarna och Dalarnas Science park.

På hemsidan hittar du all information om program och biljetter som släpps inom kort: www.dalarnasmatmassa.se

Datum

okt 06 2022
Expired!

Tid

09:00 - 18:00