Affärsvärden: Den offentliga marknaden i Dalarna

En rapport över affärsvärden på den offentliga marknaden i Dalarna som omfattar statliga myndigheter med säte i Dalarna, Region Dalarna och samtliga kommuner i Dalarna. Här kan du jämföra och se statistik och siffror för flera år bakåt!

2021

Dalarnas kommuner, regionen och statliga myndigheter med säte i Dalarna genomförde köp av privata organisationer för drygt 73,3 miljarder kronor under år 2021, vilket är en ökning med närmare 18 miljarder kronor jämfört med år 2020, i huvudsak relaterad till att Trafikverkets ökade sina inköp. Största enskilda köparen är Trafikverket som svarar för ca 77 procent av den totala volymen, eller 99,7 procent av de statliga köpen i länet.

Den offentliga marknaden i Dalarna 2021, pdf

Kartläggning av dalakommunernas och de större kommunala bolagens upphandlingar med mera 2021, pdf

2020

Dalarnas kommuner, regionen och statliga myndigheter med säte i Dalarna genomförde köp för drygt 55 miljarder kronor under år 2020, vilket är en ökning med närmare 15 miljarder kronor jämfört med år 2019, i huvudsak relaterad till att Trafikverkets ökade sina in-köp. Största enskilda köparen är Trafikverket som svarar för ca 81 procent av den totala volymen, eller 99,6 procent av de statliga köpen i länet.

2019

Under det här året genomfördes köp för drygt 40 miljarder kronor, vilket var en ökning med drygt 9 miljarder kronor jämfört med år 2018, i huvudsak relaterad till att Trafikverkets ökade sina inköp. Största enskilda köparen var Trafikverket som svarade för ca 74 procent av den totala volymen, eller 99 procent av de statliga köpen i länet.

Den här webbplatsen använder kakor (cookies)

Vi använder kakor (cookies) för att ge dig en bättre upplevelse av webbplatsen. En del av dessa kakor är tredjepartskakor. Genom att använda vår webbplats accepterar du att kakor används. Läs mer om kakor och hur du kan stänga av dem.