Goda erfarenheter från Dalarna kring upphandling av livsmedel
Så har våra lokala företag blivit en viktig resurs.
Välkommen till en spännande dag med livsmedel i fokus. Lyssna på erfarenheter och framtidsspaningar från Dalarna.
Under pandemin har vi lärt oss hur viktigt det är med säkra och robusta leveranskedjor. Att ha en växande och fungerande livsmedelsproduktion i Dalarna är viktigare än någonsin. Offentlig sektor kan spela en stor roll i den utvecklingen.
Vi vänder oss till: dig som är kommunal eller regional tjänsteperson, politiker, upphandlare, inköpare, miljö/hållbarhetsstrateg eller som arbetar med kostverksamhet och livsmedel. Och naturligtvis till alla våra livsmedelsproducenter.
Alla som är intresserade av frågan är välkomna!
Datum: Tisdagen den 25 januari klockan 13.00-15.15
Plats: Via länk som skickas ut någon dag innan.
Kostnad: Webbinariet är kostnadsfritt.
Anmälan: Senast den 21 januari via denna länk
Program
Moderator Kerstin Angberg Morgården, Upphandlingsdialog Dalarna, UDD
13.00 Välkomna Kerstin Angberg Morgården, UDD
13.05 Inledning bakgrund Gunnar Lyckhage, UDD
13.15 Offentlig upphandling – en viktig drivkraft för att nå målen i livsmedelsstrategin
Anders Carlborg, Länsstyrelsen Dalarna
13.30 Krisberedskap och livsmedelsstrategi Gunnar Lyckhage, UDD
13.45 PAUS
14.00 Leverantörsperspektivet. ”Detta hoppas vi på från offentlig sektor”.
Therese Hammarberg, Falu Partiaffär AB
14.05 Spaning kring framtidens matproduktion i Dalarna
Stina Ernstsson, Pirjo Gustafsson, LRF
14.20 Lyckad livsmedelsupphandling för fem kommuner
Johan Eriksson, Mora kommun
14.35 Vi bygger nätverk i Dalarna
Anders Frodig, Offentlig gastronomi Dalarna
14.50 Tid för frågor
15.15 SLUT